Vlechten met wilgenteen,

 leren of gezellig met anderen oefenen.

 

Ook in 2023 is er weer gelegenheid in mijn vlechtatelier om het ambachtelijk vlechten met wilgenteen te leren of als een hobby uit te oefenen.

 

Ik, Anita van Kraaij, nodig je graag uit om samen met mij de wilgenteen ter hand te nemen en de uitdaging aan te gaan om iets moois te vlechten. Natuurlijk houden we steeds rekening met elkaar en proberen we de veilige afstand tot elkaar zoveel mogelijk in acht te nemen.

Dit voorjaar beginnen de cursussen in januari en lopen door tot half april.

Met veel plezier nodig ik je uit om mee te doen in mijn vlechtatelier.

 

De beginners werken met technieken die nodig zijn om een basismand te vlechten. Gevorderde vlechters gaan hun eigen ‘vlecht-grenzen’ opzoeken door nieuwe, uitdagendere, vlechtobjecten of eigen ontwerpen uit te werken.

Door samen te vlechten, in een gemengde groep, stimuleer we elkaar, zie je ook wat anderen maken, hoor je vaker de uitleg en dagen we elkaar uit tot het verbeteren van onze vlechttechnieken. We werken in kleine groepen van maximaal 4 personen.  

 

Voor vlechtmateriaal wordt gezorgd en voor de beginners is er gereedschap voorhanden.

 

De reguliere cursussen zijn gepland op woensdagmiddag en -avond en op donderdagmiddag en -avond. De middagcursus is van 13:30 – 16:30; de avonden van 19:30 – 22:30. Tijden zijn in overleg met de groep aan te passen.

Mocht je niet kunnen op een van deze dagen en toch graag willen vlechten, neem dan even contact met me op. Ik kijk dan wat ik kan doen.

Mocht je liever op dinsdag vlechten geef dit ook aan. Bij voldoende aanmelding gaat ook deze dag door. In overleg zijn er altijd individuele dag-workshops mogelijk op andere dagen.

Ook dit jaar is er op vrijdag weer een cursus speciaal voor personen met een visuele beperking mogelijk

 

Inschrijving voor een cursus is mogelijk vanaf 6 dagdelen. Natuurlijk mag je ook vaker komen. Het doorgaan van een datum is afhankelijk van het aantal aangemelde deelnemers.

 

Geef de data die je mee wilt doen aan me door per email. Jouw inschrijving is definitief na betaling van het cursusgeld op rekening NL96INGB0002940690 ten name van ATM van Kraaij.

 

Om je aan te melden of voor meer informatie, neem contact met mij op via email  anita.van.kraaij@home.nl   

0f bel naar 06-12120653.  

 

Locatie:                       IJsselstraat 11,

            5463NK  VEGHEL

 

Mogelijke data voorjaar 2023:

Woensdag                   25 januari,

                                    1, 8, 15 en 22 februari,

                                    1, 8 en 29 maart,

                                    5 en 12 april

 

Donderdag                   26 januari,

                                    2, 9, 16 en 23 februari,

                                    2, 9 en 30 maart,

                                    6 en 13 april

                                   

Vrijdag:                        27 januari,

                                    3, 10, 17 en 24 februari,

                                    3, 10 en 31 maart

                                    7 en 14 april

                                   

Prijs:                           € 23,--per dagdeel (inclusief materiaal en koffie/thee)

                                   

Ik heb ruime ervaring in het werken met de wilg en aanverwante vlechtmaterialen. Mijn werkstukken variëren van een praktische wasmand tot een kunstzinnige vaas en zelfs een zijspan van een antieke motor. Inmiddels heb ik meerdere malen museum-vlechtwerk verzorgd en deelgenomen aan creatieve exposities.

 

Ervaring met personen met een visueel beperking heb ik opgedaan doordat ik heb gewerkt in de werkplaats van een blindeninstituut in Basel (Zwitserland) en bij Koninklijke Visio vrijetijdsbestedings-cursussen wilgenvlechten heb verzorgd.

 

Naast deze cursussen verzorg ik ook eenmalige workshops waarin je met dit ambacht kennis kunt maken.

Tijdens een workshop heb je de mogelijkheid om te kiezen uit ambachtelijke manden en creatieve werkstukken. Dit kan in mijn eigen cursusruimte, maar het is ook mogelijk dat je zelf een locatie aandraagt.

 

 

Download hier deze folder als pdf-bestand

 

 

 

 

 

 

 

*Door het sturen van een email ga je er mee akkoord dat ik contact met je opneem. Jouw gegevens zijn uitsluitend bestemd voor mij. Ik zal ze niet zonder je uitdrukkelijke schriftelijke toestemming verstrekken aan derden, openbaar maken, vermenigvuldigen of verspreiden. Mijn volledige Privacy Verklaring vind je op mijn website www.mandaniet.nl.                                                                                                                           Anita van Kraaij