Leren vlechten met wilgenteen

 en gezellig met anderen oefenen.

 

In mijn atelier wordt al bijna 10 jaar gevlochten met wilgenteen om het vlecht-ambacht te leren en/of om een leuke hobby uit te oefenen. Ook het komende voorjaar nodig ik je graag uit om samen met mij de wilgenteen ter hand te nemen en de uitdaging aan te gaan om iets moois te vlechten. De cursussen beginnen eind januari en we gaan door tot begin april.

 

De beginners leren de technieken die nodig zijn om een basismand te vlechten. Gevorderde vlechters gaan hun eigen ‘vlecht-grenzen’ opzoeken door nieuwe, uitdagendere, vlechtobjecten of eigen ontwerpen uit te werken.

Door samen te vlechten, in een gemengde groep, stimuleer we elkaar, zie je ook wat anderen maken, hoor je vaker de uitleg en dagen we elkaar uit tot het verbeteren van onze vlechttechnieken. We werken in kleine groepen van maximaal 4 personen.  

 

Voor basis vlechtmateriaal wordt gezorgd en voor de beginners is er gereedschap voorhanden. Mochten er andere materialen gebruikt worden dan gaat dat tegen bijbetaling.

 

De reguliere cursussen zijn gepland op dinsdagavond (VOL), woensdagmiddag en -avond en op donderdagmiddag (VOL) en -avond.

De middagcursussen zijn van 13:30 – 16:30; de avonden van 19:30 – 22:30. Tijden zijn in overleg met de groep aan te passen.

 

Mocht je niet kunnen op een van deze dagen en toch graag willen vlechten, neem dan even contact met me op. Ik kijk dan wat ik kan doen. In overleg zijn er altijd individuele dag-workshops mogelijk op andere dagen.

Ook dit jaar is er op vrijdag weer een cursus speciaal voor personen met een visuele beperking mogelijk.

 

Inschrijving voor een cursus is mogelijk vanaf 6 dagdelen. Natuurlijk mag je ook vaker komen. Het doorgaan van een datum is afhankelijk van het aantal aangemelde deelnemers.

 

Geef de data die je mee wilt doen aan me door per email. Jouw inschrijving is definitief na betaling van het cursusgeld op rekening NL96INGB0002940690 ten name van ATM van Kraaij.

 

Om je aan te melden of voor meer informatie,

Neem contact met mij op via email  anita.van.kraaij@home.nl  of bel naar  06-12120653.  

 

Tekstvak: Anita van Kraaij

 

 

 

 

 

Locatie:        IJsselstraat 11,

5463NK  VEGHEL

 

Mogelijke data voorjaar 2024:

Dinsdagavond     30 januari ; 6, 13, 20 en 27 februari

                         5, 12, 19 maart ; 2 en 9 april

 

Woensdag          31 januari ; 7, 14, 21 en 28 februari

                         6, 13, 20 maart ; 3 en 10 april

                                   

Donderdag          1, 8, 15, 22 en 29 februari,

                          7, 14, 21 maart, ; 4 en 11 april

                                               

Vrijdag:               2, 9, 16, 23 en 30 februari,

                          8, 15, 22 maart ; 5 en 12 april

                                   

Prijs:                           € 23,--per dagdeel (inclusief basismateriaal en koffie/thee)

 

 

Ik heb ruime ervaring in het werken met de wilg en aanverwante vlechtmaterialen. Mijn werkstukken variëren van een praktische wasmand tot een kunstzinnige vaas en zelfs een zijspan van een antieke motor. Inmiddels heb ik meerdere malen museum-vlechtwerk verzorgd en deelgenomen aan creatieve exposities.

 

Ervaring met personen met een visueel beperking heb ik opgedaan doordat ik heb gewerkt in de werkplaats van een blindeninstituut in Basel (Zwitserland) en bij Koninklijke Visio vrijetijdsbestedings-cursussen wilgenvlechten heb verzorgd.

 

Naast deze cursussen verzorg ik ook eenmalige workshops waarin je met het vlecht-ambacht kennis kunt maken.

Tijdens een workshop heb je de mogelijkheid om te kiezen uit ambachtelijke manden of creatieve werkstukken. Een workshop kan in mijn eigen cursusruimte, maar het is ook mogelijk dat je zelf een locatie aandraagt.

 

 


KLIK HIER OM DEZE FOLDER TE DOWNLOADEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door het sturen van een email ga je er mee akkoord dat ik contact met je opneem. Jouw gegevens zijn uitsluitend bestemd voor mij. Ik zal ze niet zonder je uitdrukkelijke schriftelijke toestemming verstrekken aan derden, openbaar maken, vermenigvuldigen of verspreiden. Mijn volledige Privacy Verklaring vind je op mijn website www.mandaniet.nl.                                                                                                                           Anita van Kraaij