In 2022 gaan we door met het samen vlechten

Afgelopen najaar hebben we met veel plezier weer met de wilgen gewerkt. Er zijn mooie tasjes gemaakt en ook manden, schalen en zelfs een creatieve kattenmand.

 

Ik, Anita van Kraaij, nodig je graag uit om samen met mij de wilgenteen ter hand te nemen en de uitdaging aan te gaan om iets moois te vlechten. Natuurlijk houden we rekening met elkaar en proberen de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk in acht te nemen. Dit voorjaar beginnen de cursussen op 19 januari en lopen door tot begin april. Een voorjaar waarin je in mijn vlechtatelier welkom bent om je creativiteit met vlechtmateriaal te beoefenen. Met veel plezier nodig ik je uit om mee te doen.

 

De beginners gaan met de technieken aan de slag die nodig zijn om een basismand te vlechten. Gevorderde vlechters gaan hun eigen ‘vlecht-grenzen’ opzoeken door nieuwe, uitdagendere, vlechtobjecten of een eigen ontwerp uit te werken.

Door samen te vlechten, in een gemengde groep, stimuleer we elkaar, zie je ook wat anderen maken, hoor je vaker de uitleg en dagen we elkaar uit tot verbetering van onze vlechttechnieken. We werken in kleine groepen van maximaal 4 personen.  

 

De reguliere cursussen zijn gepland op woensdagmiddag en -avond en op donderdagmiddag en -avond. De middagcursus is van 13:30 – 16:30; de avonden van 19:30 – 22:30. Tijden zijn na overleg met de groep aan te passen.

Mocht je niet kunnen op een van deze dagen en toch graag willen vlechten, neem dan even contact met me op. Ik kijk dan wat ik kan doen.

In overleg zijn er altijd individuele dag-workshops mogelijk op andere dagen. Ook dit jaar is er op vrijdag weer een cursus speciaal voor personen met een visuele beperking.

 

Voor vlechtmateriaal wordt gezorgd en voor de beginners is er gereedschap voorhanden.

Om je aan te melden of voor meer informatie, neem contact met mij op via email anita.van.kraaij@home.nl

of bel naar 06-12120653.

  

Cursuslocatie:    IJsselstraat 11,   5463NK  VEGHEL

 

Mogelijke cursusdata:

Woensdag                     19 en 26 januari,

                                    2, 9, 16 en 23 februari,

                                    9, 16, 23 en 30 maart,

                                    6 april

 

Donderdag                    20 en 27 januari,

                                    3, 10, 17 en 24 februari,

                                    10, 17, 24 en 31 maart,

                                    7 april

                                   

Vrijdag:                         21 en 28 januari,

                                    4, 11, 18 en 25 februari,

                                    11, 18 en 25 maart,

                                    1 en 8 april       

 

Prijs:                            € 22,--per dagdeel (inclusief materiaal en koffie/thee)

                                   

Inschrijving voor een cursus is mogelijk vanaf 6 dagdelen. Natuurlijk mag je ook vaker komen. Het doorgaan van een datum is afhankelijk van het aantal aangemelde deelnemers.

 

Geef de data die je mee wilt doen aan me door per email. Jouw inschrijving is definitief na betaling van het cursusgeld op rekening NL96INGB0002940690 ten name van ATM van Kraaij.

 

 

Naast deze cursussen verzorg ik ook eenmalige workshops waarin je met dit ambacht kennis kunt maken. Tijdens een workshop heb je de mogelijkheid om te kiezen uit ambachtelijke manden en creatieve werkstukken. Dit kan in mijn eigen cursusruimte, maar het is ook mogelijk dat je zelf een locatie aandraagt.

 

 

 

Ik heb ruime ervaring in het werken met de wilg en aanverwante vlechtmaterialen. Mijn werkstukken variëren van een praktische wasmand tot een kunstzinnige vaas en zelfs een zijspan van een antieke motor. Inmiddels heb ik meerdere malen museum-vlechtwerk verzorgd en deelgenomen aan creatieve exposities.

 

Ervaring met personen met een visueel beperking heb ik opgedaan doordat ik heb gewerkt in de werkplaats van een blindeninstituut in Basel (Zwitserland) en bij Koninklijke Visio vrijetijdsbestedings-cursussen wilgenvlechten heb verzorgd.

 

  Kom gerust een kijkje nemen in mijn cursusruimte.

 

 

 

 

 

Download hier deze folder als pdf-bestand.

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie ook eens op

www.mandaniet.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Door het sturen van een email ga je er mee akkoord dat ik contact met je opneem. Jouw gegevens zijn uitsluitend bestemd voor mij. Ik zal ze niet zonder je uitdrukkelijke schriftelijke toestemming verstrekken aan derden, openbaar maken, vermenigvuldigen of verspreiden. Mijn volledige Privacy Verklaring vind je op mijn website www.mandaniet.nl.                                                                                                                           Anita van Kraaij